Notes kuchenny
Strona główna > Najprostszy makowiec

Najprostszy makowiec

Składniki

  • mak 2 szklanki
  • bakalie 1 szklanka
  • kasza kukurydziana 1 szklanka
Dla ilu osób dla wielu Czas przyrządzenia 1 h Koszt potrawy mały

Opis

Kolejne pyszne ciasto z przeznaczeniem dla alergików i wegetarian. Aczkolwiek 'wszystkojedzącym' również bardzo smakuje :-)

Sposób przyrządzenia

Mak zalać gorącą wodą i pozostawić na kilka godzin. Gotować przez około godzinę, odcedzić (wodę pozostawić), a mak zmielić w maszynce. Wymieszać z bakaliami i kaszą. Wlać wodę z moczenia maku. Masa powinna być gęsta o konsystencji ciasta.
Piec 30 min w 180 stopniach.

Ocena przepisu

12345

Wszystkie wyświetlenia: 2694
Dodany przez: Agata
Data dodania: 2008-07-05
Dodaj przepis do ulubionych
Drukuj przepis

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zdjęcia

Komentarze

Dla tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Zobacz także:

Ciasta;

Copyright © 2007-2013 noteskuchenny.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone