Notes kuchenny
Strona główna > Sałatka z kukurydzą i pieczarkami

Sałatka z kukurydzą i pieczarkami

Składniki

  • ryż 3/4 szklanki
  • kukurydza z puszki 3/4 szklanki
  • pieczarki 15 dag
  • ogórek kiszony 1 szt
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • jogurt naturalny 4 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • sól
  • pieprz biały
Dla ilu osób dla czterech Czas przyrządzenia 30 min Koszt potrawy nie wiem

Opis

Można odstawić na 2 godziny do lodówki, aby smaki się przegryzły. Jedna porcja to około 250 kcal.

Sposób przyrządzenia

Ryż ugotować na sypko w posolonej wodzie, osaczyć i ostudzić. Pieczarki umyć, obrać, cienko pokroić i skropić sokiem z cytryny. Ogórek obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z ryżem, kukurydzą oraz pieczarkami, doprawić solą i pieprzem. Jogurt połączyć z majonezem, dodać do sałatki i wymieszać.

Ocena przepisu

12345

Wszystkie wyświetlenia: 2873
Dodany przez: Agata
Data dodania: 2007-10-15
Dodaj przepis do ulubionych
Drukuj przepis

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zdjęcia

Komentarze

Dla tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Zobacz także:

Dania z warzyw;

Copyright © 2007-2013 noteskuchenny.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone